2021-09-13 15:33:52• hírek • Bede Emőke

Szatmárnémetiben 3-hoz közelít, Avasfelsőfaluban a 4 ezreléket is meghaladta a fertőzöttségi arány

A Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság frissítette hétfőn a területi-közigazgatási egységek incidenciáit tartalmazó listát. A szerkesztőségünknek is elküldött dokumentum tanúsága szerint egyre több községben emelkedik meg olyan mértékben a lakosság ezer főre számított fertőzöttségi aránya, hogy a hatóságok konkrét intézkedések bevezetésére kényszerülnek.

A legnagyobb fertőzöttségi incidenciát jelen pillanatban Tartolc községben jegyzik, ahol az említett mutató 12 ezreléken áll, de Avasfelsőfaluban is meghaladta már a 4 ezreléket az ezer főre számított arány. Szatmárnémetiben egyelőre 2,5 ezreléket jegyeznek a hatóságok, ami azt jelenti, hogy keddtől a municípiumban is az ún. sárga forgatókönyvnek nevezett járványügyi szabályrendszer érvényesül. Hasonló helyzetben van Erdőd városa is, ahol már 2,09 ezreléket mérnek, Sárközújlakon és Tasnádon azonban továbbra is sikerült 1 alatt tartani az ezer főre vetített fertőzöttségi arányt.


Az alábbiakban mutatjuk a friss listát, illetve azt is, hogy a hatóságok által foganatosított intézkedések egyelőre milyen intervallumban vannak érvényben. Arról, hogy az adott fertőzöttségi arányok milyen szabályokat vonnak maguk után, ide kattintva lehet tájékozódni.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: